Henrik Edlund ny VD för Nola

Den 1 oktober tillträder Henrik Edlund som ny VD för Nola Industrier AB. Efter närmare 40 år på VD-posten och ägare till Nola väljer Agneta Stake att överlämna VD-skapet till sin systerson Henrik Edlund.

Henrik Edlund kommer senast från en post som VD för det europeiska tech- och designföretaget FUTURICE svenska bolag. Med sig har han 15 års erfarenhet av affärsutveckling och digitalisering inom B2B.

- Det känns fantastiskt roligt att få bli en del av Nolas fortsatta resa vid utformandet av urbana miljöer och aktivt få bidra till hur vårt offentliga rum ständigt förändras, säger Henrik Edlund.

- Sedan tidigt 1980-tal har Nola varit en ledande aktör inom branschen i nära samarbete med landets främsta formgivare, tillägger Agneta. När jag började tala med Henrik om att ta över VD-posten förstod jag att vi hade en gemensam syn på såväl företagande som förståelse av Nolas framgångsrecept på marknaden.

Agneta Stake kommer att fortsätta sitt arbete i Nola, tillsammans med Henrik, sina döttrar och Nolas kunniga medarbetare, med fortsatt fokus på utveckling och skapande av morgondagens produkter för den offentliga miljön.

Nola Industrier AB är idag en av de viktigaste aktörerna inom möblering av den offentliga miljön med huvudsaklig inriktning på de nordiska marknaderna samt norra Europa. Bolaget har genom åren fått en rad utmärkelser såsom Utmärkt Svensk Form, Design S, Red Dot Design Award , German Design Award och Elle Decoration Swedish Design Awards, för att nämna några.

Med VD-bytet vill Nola säkra en trygg övergång för en fortsatt långsiktig och spännande tillväxtresa.

För mer information, kontakta gärna Agneta Stake mobil 070-6014325 eller Henrik Edlund mobil 070-679 32 84.